mandag 15. august 2011

Gamle Gjerpen

Hei kjære leser!
Denne bloggen er en forlenget arm av min hjemmeside www.gamlegjerpen.no. Gamle Gjerpen er en helt GRATIS tjeneste (virkelig!). Det er en helt hypermoderne bygdebok, kun for nett, som lar seg endre underveis, hvis det blir oppdaget feil eller kommer til nye opplysninger. Man kan kanskje kalle det en dynamisk bygdebok.
Når jeg nå sier gård, mener jeg en matrikkelgård med et unikt gårdsnummer, med dertil underbruk (bruksnummer) og husmannsplasser.
De gårder som til nå er ferdig er: Ballestad, Bestul, Borge vestre, Buer, Bø, Bø i Luksefjell, Bøle, Bratsberg, Brekke, Dale i Luksefjell, Dyrkoll, Eriksrød, Enggrav, Falkum, Follaug, Foss, Fossjord, Fossum, Frogner, Furuvald, Gåsehølen, Gjerpen Lille (Lagmannsgården), Gjerpen store (Prestegården), Gløsmyr, Gulset, Hauen, Haugedal i Luksefjell, Haugerød vestre, Hjellen, Holt øde, Hoppestad, Hyni, Jønnevald, Kise, Kristiansflid, Limi, Listul i Luksefjell, Meen, Menstad, Mæla, Mo, Økter i Luksefjell, Oterholt, Rising, Rosvald, Sætre i Luksefjell, Solum i Luksefjell, Strømdal, Stulen, Tufte, Venstøp, Århus, Ås og Åsen.

Har du slekt som kommer fra en av disse gårdene, burde du absolutt gå inn å ta en titt. Det er lett å finne fram ved hjelp av linker og menyer.

På de gårdene, hvor det tidlig ble bygget hustomter, er beboerne tatt med gjennom avholdte folketellinger. Disse familiene er også tatt med i "Gamle Gjerpen".

Jeg vil her gi beskjed hver gang det skjer noe nytt på "Gamle Gjerpen". I går (søndag) la jeg ut gården Hauen, som lå mellom Bøle og Menstad. Det eneste kjente gjenværende er vel i dag "Hauen kraftstasjon". "Menstadbrua" som ligger nesten en kilometer fra Menstad(!!), ligger egentlig på gården Hauens grunn.

3 kommentarer:

 1. Gratulerer med egen blogg!

  mvh Leif

  SvarSlett
 2. veldig bra, Dutte. Skal følge med.

  SvarSlett
 3. Det blir nok ikke skrevet stort annet her enn "Nytt fra Gamle Gjerpen". Hvertfall ikke før jeg har lagt ut alle gårdene! Nå har jeg snudd i syd (Høgset/Klepp) og har begynt å bevege meg nordover langs åsen. I går ble Klepp ferdig.

  SvarSlett